Nyheter

Förvåningen var onekligen stor i handbolls-Sverige när det stod klart att 36-årige Fredrik Petersen skulle lämna IFK Ystad för spel i nordöstra Skåne. Han som hade vunnit såväl OS-silver som Champions League och EHF-cupen var tydligen inte mätt utan hade beslutat sig för att ge topphandbollen en sista chans. Övergången överraskade inte bara omgivningen utan även huvudpersonen själv som blev förvånad över vad han kände när frågan kom från IFK Kristianstad.
 

Läs hela inlägget »

När jag växte upp på 1970-talet hade jag inget större intresse för musik och blev inte heller, vad jag kan minnas, musikaliskt indoktrinerad av vare sig mina föräldrar eller storasyster. Visst, Elvis Presley var populär hemma och The Motors "Airport" från 1978 sitter fortfarande fastetsad i minnet men det är i princip allt jag kommer ihåg i musikväg från den tidiga uppväxten.
 

Läs hela inlägget »

Efter nästan 20 år som spelare och ledare i Spanien, Tyskland och Ungern längtade han hem. Han saknade språket, vardagen och den allmänna känslan av att vara ”hemma” och när han efter att ha fått sparken från det ungerska storlaget Vezsprém skulle välja en ny klubb att träna – anbuden saknades inte – var det hans hemlängtan som fällde avgörandet. Han valde Sverige och IFK Kristianstad.
 

Läs hela inlägget »